Puik in hergebruik

Wat doen wij?

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar gaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!
Repareer ze in het Repair Café

Het RepairCafé is een evenement dat draait om repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed et cetera. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag. Eventueel met hulp. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders, of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.
Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Repair Café, goed voor het milieu, de portemonnee en de sociale contacten.

 

De ervaren reparateur kan erg goed wat hulp gebruiken en wij denken o.a. aan jonge mensen die het leuk vinden om te leren sleutelen aan een fiets.

 

Als je graag je eigen fiets wilt kunnen maken! Kom naar hetRepairCafé in Cuijk op de derde zaterdag van de maand. Daar kunnen we je leren hoe je een band repareert of hoe je een nieuwe band er op kunt leggen. Natuurlijk leer je nog meer als er ook andere reparaties zijn, zoals een ketting vervangen, en nog veel meer.

 

We vragen van je om elke derde zaterdag van de maand beschikbaar te zijn van 09.00 – 12.00 uur.

 

Heb je interesse, stuur een mail naar info@repaircafecuijk.nl

Waar en wanneer?
Iedere derde zaterdag van de maand
9:00-12:00